המורה כל זמן מעירה לנו על צניעות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/12/04 23:07 ו בטבת התשסה

שאלה

בס"ד

שלום רב!

יש פעמים שהמורה שלי מעירה לבנות על הלבוש שלהם, והיא מעירה להם לפני הרבה בנות, אם אני לא טועה, יש על זה משפט:"כל המלבין פני חבירו, כאילו שפך דמים"

ואני מוכנה להודות שזה ממש מביך כשמעירים לפני כל הכיתה..

אני יכולה לפנות למורה ולהעיר לה על כך? איך לעשות זאת?

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

את יוצאת מנקודת הנחה שהמורה לא בסדר.
אני חושב שאת צריכה לשנות את הנחת היסוד הזו ולנסות לשאול עת עצמך שאלה פשוטה .למה המורה עושה כך?
יתכן שהמורה טועה ויתכן שלא!
ובכדי לברר שאלה זו יש צורך[ לגשת אל המורה ולברר יחד איתה ] על מה ולמה היא נוקטת בשיטה זו.

שיחה כזו יכולה להיות שיחה כנה ופתוחה מפני שאת מגיעה אל השיחה הזו "לא נעולה" וברצונך לברר .
כי אם באים לשוחח מתוך גישה של תוכחה או הערה קרוב לודאי שלא יצא מזה כלום. כי אז כל צד מרגיש מאויים מהצד השני והשיחה לא זורמת.

לכן תבקשי ממנה לשוחח איתה. ובזמן שנקבע תשאלי שאלה תמימה ותבקשי לשמוע אותה.
יתכן שאת לא תסכימי למה שהיא תגיד ויתכן שכן ואז תוכלו יחד לגבש איזה כלל שיועיל ויעזור לקדם את התחום הזה בצורה הנכונה.

פגישה אמיתית משולה לעירבוב של 2 צבעים .
בתחילה הצבעים ניכרים לאחר כמה שניות הם מתערבבים ועדיין ניכרים ולאחר עוד כמה שניות הם הופכים לצבע שונה וחדש שמורכב משניהם גם יחד. כי המיזוג היה כ"כ מושלם עד שכל צבע התמזג בצבע השני ואז נוצר צבע חדש .(ערבוב מלשון ערבות...)
כך בפגישה כל צד מגיע עם הטענות שלו ואז כשמדברים נוצר תהליך של עירבוב והתמזגות ואז מגיעים להסכמה חדשה שמקובלת על כל הצדדים.

בהצלחה,

עוזיאל