המוציא לחם מין הארץ

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/11/07 11:32 יט בכסלו התשסח

שאלה

שלום וברכה,

למה נאמר המוציא לחם מין הארץ והרי לחם לא יוצא ממין אלה רק חומרי כמו חמשת מיני דגן והרי הלחם לא יוצא כלחם אפוי ומוחן לאכילה?

תשובה

בע"ה
אמרו חז"ל , עתידה א"י שתוציא גלוסקאות וכלי מילת , כלומר שימות המשיח , הארץ כן תוציא מוצרים מוגמרים ולא רק חומרי גלם. באופן פשוט הכוונה היא לא שהלחם יגדל אפוי בשדה , אלא שהזמינות של מוצרים למיניהם תהיה גדולה והטורח להשיגם יהיה מועט, ואכן כך אנחנו רואים בעינינו כבר היום.
אז אולי זה הסבר טוב גם לנוסח הברכה,
אבל מעבר לזה, הלחם יוצא לא "מהארץ" אלא "מן הארץ" כלומר החטה גדלה בארץ וממנה מכינים את הלחם. זהו נוסח מדוייק ביותר.