''המוציא''- ברכת המזון

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 08/12/08 21:32 יא בכסלו התשסט

שאלה

בס"ד

שלום, יש לי שאלה ואני אציג אותה בתוך מקרה כלשהוא...

בשבתות בבוקר אנחנו אוכלים חלבי, ובסוף הארוחה אוכלים איזשהוא שוקולד כקינוח... האם אני צריכה לברך על השוקולד [יש לציין שבירכנו המוציא על הלחם, זה פוטר?] ? האם צריך לברך ברכת המזון ואז לברך שהכל ולאכול את השוקולד [או כל קינוח אחר] ?

האם חובה לברך ברכת המזון בכל שלושת הסעודות בשבת?

ואם אני לא רוצה\יכולה לאכול לחם באותו זמן?

ובכלל, אם אכלתי לחם אני צריכה לברך על כל מיני דברים שאני אוכלת ולא תיכננתי לאכול אותם? כל זה עוד לפני שבירכתי ברכת המזון.

תודה, ואני מקווה שהבהרתי את עצמי ברור...

תשובה

בסד

שלום רב.

אם מברכים המוציא אז אין צורך לברך כל כל פירטי הסעודה .[אבל קינוח לא ניכלל בסעודה.לכן מברכים עליו בניפרד.] ואחר כך ברכת המזון והיא פוטרת גם את הקינוח וגם את כל הסעודה.
בקיצור ,אנו מברכים על קינוח בנפרד לכן מברכים על השוקולד הקינוחי הזה בנפרד.(אבל מי שאוכל שוקולד בתוך הסעודה ,איננו צריך לברך כי [אצלו השוקולד הוא חלק מהסעודה.]
2.בסעודות שבת רצוי לאכל לחם ואם אי אפשר למשל בימות נחורף לאכל לחם בסעודה שלשית אז ניתן לאכל עוגות ולברך מזונות ועל המחיה .ואם גם זה אי אפשר אז ניתן להסתפק בפירות .

בברכה