הלל ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/03 08:36 כז בניסן התשסג

שאלה

הרב שלום!

ברצוני לדעת האם יש ענין לומר הלל ביום העצמאות, ואם כן האם מהו הענין וכן האם לומר עם ברכה או בלי ברכה.

אשמח לקבל תשובה מהר.

תודה רבה, ויישר כח גדול!

תשובה

בס"ד

בבית המדרש של הרב אליהו אומרים הלל בלי ברכה. והענין הוא ספק ברכות אם יש חיוב ויש יכולת לברך על דבר שלא ברור כי נקבע על ידי חז"ל. ואע"פ שיש נוהגים לברך "קידשנו במצוותיו [וצוונו]" גם על דברים של מנהג. אנחנו לא נהגנו לומר [וצוונו] על דברים של מנהג.

וראה
http://216.119.96.212/chochmat-yavne/chagim/atzmaut/tokfo.htm