הלל ביום העצמאות השנה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/04/04 08:20 כז בניסן התשסד

שאלה

האם נוכח התפרקותה המוסרית המוחלטת של ממשלת ישראל ונכונותה לעקור ישובים ולגרש יהודים מארץ ישראל ר"ל, יש מקום לומר השתא הלל בברכה ?

תשובה

ב"ה כ"ח ניסן תשס"ד

שלום רב!

אינני מבין את השאלה. מה הקשר בין מעשיה של ממשלת ישראל לעצם הקמת המדינה? בהסטוריה שלנו היו מלכים שעשו את הישר בעיני ה' והיו כאלו שלא עשו את הישר בעיני ה', אם לא זכינו למממשלה שתנווט את מעשיה על פי התורה, האם לא מוטלת עלינו חובה לקב"ה על הנס העצום של הקמת המדינה.
ומעבר לכך גם אם ח"ו יתממשו התכניות הקלוקלות הללו, האם המדינה לא תמשיך להתקיים? המדינה היא חסד ה' וכולנו מאמינים שעם ישראל שקיבל מתנה גדולה יחזיק בה עד בא משיח צדקנו במהרה בימינו.

ואולי אם כולנו היינו אומרים הלל בברכה כל השנים, היינו זוכים לממשלה שתלך בדרך התורה,

לכן אנו נמשיך לומר הלל בברכה, לשמוח בהקמת המדינה, לאהוב אותה ולחזקה כי אנו מכירים שהיא נתנה לו בחסדו של הקב"ה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת