הלל ביום העצמאות-המשך

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 21/04/05 23:14 יב בניסן התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

בשאלתי הקודמת שאלתי מהו המקור לאמירת ההלל ביום הכרזת המדינה, והרב ענה שזה בגלל שביום זה היתה הצלה ממות לחיים. במקרה של הצלה ממות לחיים גזרו חז"ל אמירת הלל(אם הבנתי נכון).

אבל בנוסף ארצה לדעת מהו המקור שמעניק את ההיתר להוסיף על דברי חז"ל גם לאחר חתימת המשנה?

בתודה,ליאת .

תשובה

בסד

שלום רב.

הצלה ממות לחיים, היתה סיבה מספיקה לחז"ל לתקן בחנוכה ופורים , הלל ותודה...ושיר כמו בשירת הים..
גם שם כתוב "אז (בעבר) ישיר(בעתיד)"
ודרשו על זה לעתיד לבא ישירו בני ישראל את שירת הגאולה או ההודאה...

כמו כן ראינו בחז"ל פעמים אין ספור את החינוך להודות על נס . בלי תרוצים!!!

ועוד מצינו קהלות פרטיות שעשו לעצמם יום חג והודאה ,וקראו לו "יום פורים של..."

ומספר רבי חיים פלאצי על קהילה בטורקיה שקבעה יום חג כזה ב ,ספירת העומר"......

בברכה