הלכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/09 15:26 ד בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב,

שאלתי היא איך ניתן להחליט באיזו הלכה לבחור, כלומר כיום יש הרבה פוסקי הלכה, אחד חושב כך והאחר כך ואין דעה אחידה כמעת אף פעם.

דוגמא לכך היא "סיגריות" חלק אומרים שמותר וחלק אומרים שלא, מה אני אמור לעשות?

האם לבחור במי שבא לי או האם הרוב קובע או אולי לפי מה שנראה לי??

תודה רבה לכם, אתם עושים עבודת קודש.

תשובה

שלום וברכה

אכן, קשה מאוד לדעת.
המציאות הזו כבר תוארה בימי חז"ל:
" בעלי אסופות אלו תלמידי חכמים שיושבין אסופות אסופות ועוסקין בתורה הללו מטמאין והללו מטהרין הללו אוסרין והללו מתירין הללו פוסלין והללו מכשירין שמא יאמר אדם הואיל והללו מטמאין והללו מטהרין הללו אוסרין והללו מתירין הללו פוסלין והללו מכשירין היאך אני לומד תורה מעתה ת"ל נתנו מרועה אחד אל אחד נתנן פרנס אחד אמרן מפי אדון כל המעשים ב"ה שנאמר (שמות יט) וידבר אלהים את כל הדברים האלה אף אתה עשה אזנך כאפרכסת וקנה לך לב שומע את דברי המטמאין ואת דברי המטהרין את דברי האוסרין ואת דברי המתירין את דברי הפוסלין ואת דברי המכשירין".

לאמור: בשלב הראשון, מלמדים אותנו חכמים את הביטוי המופלא לקנות "לב שומע".
טוב לשמוע קודם כל דעות רבות כדי להעשיר את עולמך.
לאחר מכן, צריך לבחור. בוחרים לפי קריטריונים רבים: לפי הרוב, לפי מה שנראה לאדם הבוחר, לפי היכולת לתת תשובות ראויות לשאלות הגדולות שלך וכדו'. הצירוף של כל אלה עוזר להחליט על הדרך הנכונה.

כל טוב