הלכות תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/05/02 05:17 יט באייר התשסב

שאלה

שלום וברכה,

לאיזה מרחק צריך להגיד תפילת הדרך? אם זה מרחק קטן אז עם שם המלכות או לא?

מה הדינים של זה?

בתודה מראש, לורה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הלכות תפילת הדרך

1. מי שמתפלל לפני שיוצא לדרך, טוב שיאמר את תפילת הדרך בברכת שומע תפילה שבשמונה עשרה בטרם שהוא יוצא לדרכו.
2. מי שלא אמר תפילת הדרך ב"שומע תפילה" - יאמר "תפילת הדרך" אחרי שיצא מעיבורה של העיר. דהיינו אחרי שבעים אמה ושני שלישי אמה (שלושים וחמש מטר) לאחר שכלו כל הבתים.
3. אנחנו לא נוהגים לומר "שם ומלכות" בתפילת הדרך הנאמרת בפני עצמה שלא בתפילת י"ח, כיון שאין היא ברכה הסמוכה לברכה אחרת. וכך הוא בנוסח הרמב"ם בלי שם ומלכות. "ברוך אתה השם שומע תפילה".
4. אלה שנוהגים לברך בשם ומלכות לא יעשו כן אלא אם כן יש להם ללכת לכל הפחות "פרסה" דהיינו כארבע קילומטר.
5. המברכים או אומרים את התפילה הזו בדרך יש להם לכתחלה להתפלל בתוך ה"פרסה" (ארבע קילומטר) הראשונה.
6. אם שכח לומר בתחילת הדרך - יכול להתפלל כל זמן שהוא בדרך, ובלבד שעדין לא הגיע לתוך "פרסה" הסמוכה לעיר שהוא רוצה ללון בה.
7. כשהדרך בחזקת סכנה אומר "תפילת הדרך" אפילו על פחות מפרסה.
8. הנוהג ברכב ישתדל לאומרה לפני הנסיעה או שיעצור כדי לאומרה. ואם קשה לו לעצור - יאמר "תפלת הדרך" בעת הנהיגה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן