הלכות תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/09 14:46 ו באב התשסט

שאלה

שלום לך.

אני מניח כל בוקר שאני קם תפילין. וברצוני לשאול מה אני צריך לקראו מהסדור כל בוקר ועד איזה שעה אני יכול לעשות את זה.

עד היום קראתי תפילת "שמע ישראל" תפילת 18

בתודה מראש חיים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מנהג ישראל שכל גבר מניח תפילין במשך תפילת שחרית כולה. ראוי לעשות מאמץ, לבוא לבית הכנסת לתפילת שחרית ושם להניח התפילין במשך כל התפילה.
אם אינך יכול לבא לבית הכנסת ראוי להתפלל כל תפילת שחרית עם התפילין.
מי שאין לו אלא מעט זמן ראוי לקרוא קריאת שמע עם התפילין (אם אתה מוסיף גם שמונה עשרה - תבורך).
הנחת התפילין אפשרית כל שעות היום (האור) לכן אם לא יכולת להניח תפילין בבקר אתה יכול להניח כל היום. כשאתה מניח אותם תקרא קריאת שמע. אם זהו זמן מנחה אפשר להוסיף ולהתפלל מנחה.