הלכות שקשורות בדייג.

חדשות כיפה מכון שלזינגר 22/11/06 23:39 א בכסלו התשסז

שאלה

האם מותר לי להישתמש בפיתיונות מהטבע(לא כשרים-גמברי שרימפס קלאמרי,צדפות למיניהם)

האם אין לי בעיה של נגיעה בשרץ מת?

ושאלה שמציקה ומועלת בכול פורום דייג בישראל:

האם דג הארס(קומוניסט,שם מדעי-שישן מסורטט)

כשר?

טיגנתי אותו כבר פעם אחת בלי לישאול רב כי אמרו לי שהוא כן כשר,מה לעשות??

(פניתי ספציפית אליכם,כי אתם מכון אז חשבתי שיש לכם צוות שגם קשור למדע ויוכל לתת לי את התשובות הכי מדויקות)

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.

להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:

א. אין איסור לגעת בשרץ מת. יש רק איסור לאכול אותו. לכן מותר להשתמש בפתיונות דיג שאינם כשרים כמו תולעים וכדומה.
ב. האם תוכל לתת לנו את השם המדעי המדוייק של דג הארס?
כשנקבל את השם המדוייק נוכל לברר עם אנשי מקצוע מומחים את שאלת הכשרות של הדג.

ג. אם מטגנים דג לא כשר במחבת, אסור להשתמש במחבת שוב בלא הכשרה.
את הפרטים המעשיים על דרכי הכשרת המחבת צריך לקבל מרב פוסק באופן אישי, היות ויש הבדלים הלכתיים התלויים בסוג המתכת.