הלכות שבת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/09/03 10:00 כד באלול התשסג

שאלה

יש לי מס' שאלות לגבי הלכות בשבת:

1. אם אחרתי לתפילה והגעתי סמוך לקריאת התורה האם להשלים תפילה או להצטרף לקריאת התורה? (אני בת, אם ההלכה שונה לגבי בנים ובנות...)

2. מדוע אנחנו נוהגים ללבוש בגדים מיוחדים וחגיגיים לכבוד שבת? אמנם זה יום מיוחד אבל למה זה מתבטא בצורה החיצונית? איך הגיעו לקבוע הלכה הזו?

תשובה

1. מכיון שזמן תפילה לא יעבור עד אחרי קריאת התורה טוב שתשמעי קריאת התורה ורק לאחריה תתפללי ואם זה בשבת (בשאלה לא צוין) אזי גם אם תתפללי אחרי קריאת התורה שמונה עשרה של שחרית כשהציבור מתפלל שמונה עשרה של מוסף – יחשב לך תפילה בציבור.
2. ראוי לאדם לייחד בגדים טובים נקיים וחגיגיים לכבוד שבת, כמו שאמרו חז"ל (מס' שבת דף קיג.) "וכבדתו" מעשות דרכיך – שלא יהא מלבושך של שבת כמלבושך של חול. ועל פי המקובלים יש ללבוש בגדים לבנים דוקא אך אין חובה. דין זה הוא חלק מהדין "כבוד שבת" שאכן מתבטא גם בסממנים חיצוניים.