הלכות צום יז בתמוז

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/07/08 09:49 יז בתמוז התשסח

שאלה

האם ההלכות של צום יז בתמוז הן כמו ההלכות של צום יום כיפור כלומר האם גם ביז בתמוז אסור לרחוץ ידיים והאם זה נכון שיש הקלה שמותר לצחצח שיניים??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. אחרי החורבן כשהיה שמד אכן הצום היה מבערב, וכן היה אסור בכל העינויים כמו יו"כ ותשעה באב. אלא שכיום לפי התלמוד כשאין שמד אך גם אין שלום זה תוי ברצון. עם ישראל קיבל על עצמו רק את הצום ורק מהבוקר בכל שאר הצומות שאינם תשעה באב, ולכן מותר לרחוץ ידיים. אמנם מובא במשנה ברורה שבעל נפש יחמיר על עצמו בכל העינויים למעט נעילת הסנדל .
בשער הציון מובא שנהגו כיום להחמיר שלא לרחוץ בחמין כל גופו אך פניו ידיו ורגליו מותר.
2. לגבי שטיפת פה/ צחצוח שיניים , המשנה ברורה מקל במקום צער, ובצער גדול מאוד מקל אף בתשעה באב. אך המחבר מחמיר בכל הצומות שלא לשטוף פה בשום מקרה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן