הלכות פסח וקדושת שביעית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/03/02 16:00 ה בניסן התשסב

שאלה

שלום הרב!

1. גמ"ח המזון של גרעין "אפיקי אורות" קיבל לאחרונה תרומות של: שקי קמח, מזון תינוקות, ועוגיות מסוגים שונים. האם ניתן למכור את החמץ של הגרעין (כשהכוונה בעיקר לחמץ של הגמ"ח) או שצריך לבער את הדברים הללו?

2. נשאר ברשות הגרעין יין של אוצר בית דין מימי הפורים:

א. האם ניתן לחלק אותו במנות הקמחא דפסחא - כשידוע שרוב מקבלי המנות לא יודעים להזהר בקדושת שביעית?

ב. אם התשובה ל2 א' היא לא, מתי צריך לעשות ביעור שביעית, ומה עושים אם אין אף אחד מאנשי הגרעין באופקים מערב חג ועד אחר שביעי של פסח?

חג שמח וכשר

תשובה

1- אם מדובר בכמות גדולה - למכור.
2- רוב גדול של מקבלי היינות לא שופכים אותם. אולי הם לא נזהרים בכל החומרות של שמירת היין. אבל זה ממש בסדר גמור לתת להם. זו עיקר כונת התורה בפירות שביעית.