הלכות פורים- פרזים ומוקפים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/02/12 11:45 ג באדר התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי שאלה בנושא פורים הבא עלינו לטובה.

אני ירושלמית והוזמנתי למסיבת פורים לחברים למודיעין ביום חמישי אח'צ-ערב, אשאר שם גם לישון ואחזור לירושלים רק בשישי בבוקר.

רציתי לדעת איך עלי לקיים הלכות פורים במצב כזה בצורה נכונה?

תודה מראש על העזרה.

רחל

תשובה

בס"ד

שלום רב.

[ההלכות הכי קשות בפורים - זה הלכות פרזים ומוקפים- דין הנוסע ממקום למקום (מפרוז למוקף, ולהיפך).]

בנוגע לשאלתך:

אם את תחזרי לירושלים לפני עלות השחר של יום שישי - דינך כירושלמית, אך אם את וזרת לירושלים אחרי עלות השחר של יום שישי- פטורה את מלקרוא את המגילה , הן ב-יד´ והן ב-טו´, (וראוי לקרוא את המגילה בלי ברכה ביום טו´, וכן תאמרי ביום טו´ - על הניסים, ותתני מתנות לאביונים ומשלוח מנות- (ילקוט יוסף מועדים עמוד שה´, מקראי קודש הררי פרק ה´ עמוד צו´-צז´ (במהדורה השלישית).

[לדעת מורנו ורבנו הראשון לציון הרב מרדכי אליהו ע"ה- הזמן הקובע לחיוב פרזים ומוקפים- זה איפה שהאדם נמצא בצאת הכוכבים] (שמעתי זאת ממנו בשנת התשס"ז- לאחר שאמר לי -10 שנים הסתפק בדבר- ובסוף הכריע שלא עלות השחר הוא הקובע אלא צאת הכוכבים).

לכן - לא כדאי לך להפסיד את המצוות היקרות והחשובות האלה..

תסעי בצהריים- ותחזרי עד צאת הכוכבים- כדי שתעשי את המצוות של חג פורים לפי כל השיטות- [לכתחילה], ולא בדיעבד.

[בתגובות כאן- שאלה סטודנטית ואמרה שהיא תהיה בירושלים ביום חמישי בבוקר ושאלה כיצד לנהוג, בטעות ענית שהיא נוהגת כירושלמית, זה אינו נכון- אלא התשובה הנכונה- אם היא לא ירושלמית היא נוהגת כפרוז- שיום יד' זה הפורים שלה, ולכן עדיף שתקום בבוקר מנוקדם ותעשה את כל מצוות היום]

בברכה