הלכות יחוד בין אח לאחות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 27/01/07 21:52 ח בשבט התשסז

שאלה

שבוע טוב.

אנסה לתאר את שאלתי ובעייתי בקצרה.

אני מסורתית לפני כחודש נישאתי בשנית

יש לי שני בנים מנישאוים קודמים, בני 10 ו8

גם לבעלי שהינו דתי לאומי, ישנם ילדים מנישואיו הקודמים.

ילדה בת 12 ילד בן 8 וילדה בת 5

הילדים שלו מגיעים לביקור בימים שני ורביעי ללא לינה.

ובכל שבת שניה הם ישנים אצלנו.

ישנם מצבים שהילדה הגדולה שלו (12) והילד שלו (8) מסתגרים בחדר ואף נועלים את הדלת.

ציינתי בפניו מספר פעמים שהעניין לא מוצא חן בעייני, בעיקר מחמת היותי קורבן ושורד של התעללות מינית בילדותי. והעניין מאוד מפריע לי באופן אישי.

אנחנו מגיעים לכדי מריבות וויכוחים על הנושא.

הוא טוען שאין עם זה בעייה, ושמבחינתו הוא יודע שהם בחדר משחקים, והוא משגיח.

אמרתי לו שלדעתי זו גם בעייה של יחוד, גם אם זה אח ואחות, בפרט שהילדה מגלה את מיניותה, וטוענת הרבה פעמים שהילד נגע בה בלי כוונה או כדרך משחק במקומות הצנועים, ולכן הם רבים בינהם.

האם יש צדק בדבריי, או שמא אפשר לשבת בשקט ולא לדאוג?

תשובה

שלום וברכה!
המציאות שאת מתארת איננה טובה ואומרת "דרשני". יש כאן מצב בו ילדה מתלוננת שאחיה נוגע במקומות המוצנעים שלה וזה כשלעצמו חייב להדליק מנורה אדומה. אמנם מבחינה הלכתית אין איסור ייחוד בין ואחות, אך יש דברים שהם מעבר להלכה יבשה. לכן את צודקת לחלוטין שהמצב מחייב בירור. צריך להפסיק הסתגרותם של הילדים בחדר לבד בלי השגחה. אך אין להסתפק בזה – את חייבת לשכנע בעלך ,כמובן בדרכי נועם, שיש לפנות לגורמים מקצועיים, כגון פסיכולוג של בית ספר ולספר לו על הנעשה בין האח והאחות. את בעצמך לא יכולה לטפל בענין הזה, כי אינך אפוטרופוס של הילדים האלה, לכן , כאמור, את חייבת לשכנע את בעלך שיטפל בענין וידבר עם גרושתו , כדי שהם ביחד יטפלו בילדיהם ויפנו לפסיכולוג.

בתקווה לבשורות טובות,
ר' חיים בריסק, צוות ישיבת הר עציון.