הלכות טבילת כלים בבית לא כ"כ דתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/06/04 23:37 ד בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

שאלתי היא בנוגע לטבילת כלים. אני לא בדיוק יודעת את ההלכות בקשר לזה, ואיך בדיוק זה אמור להתבצע.

הבית שלי הוא לא כ"כ דתי, והורי לא כ"כ ששים לקבל כל מיני שינויים הקשורים לדת.

אילו כלים אני חייבת להטביל? והאם יש מינימום? מכיון שהורי באמת יעשו לי את המוות בקשר לזה. אני חושבת שזה בלתי אפשרי לקחת את כל הכלים בבית לטבילה, אז מה ההכרח?

האם צריך להטביל גם סירים?

תודה רבה על ההתייחסות, ויישר כוח על העזרה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יישר כוח על היוזמה.
דעי לך כי היהדות "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" ולכן אם את תפעלי בדרך הזו ותגייסי "נחת רוח" ואת "סבלנות" אז אין סיבה שההורים שלך "יעשו לך את המוות" זה רק בדמיון שלך.כי ההורים שלך אוהבים אותך ומעוניינים שיהיה לך טוב .

ראשית את צריכה ללמוד לעצמך את המהות :על מה ולמה מטבילים כלים. אח"כ לברר את הפרטים הטכניים מה מטבילים ואיך והיכן המקום הקרוב שזה יכול להתבצע.
אח"כ תתכנני את דרכי הביצוע ואת השעות.
ולאחר שכל זה מגובש אצליך אז תתחילי לתכנן איך את גורמת לזה לצאת לפועל.

כדאי לך לקבוע שיחה עם ההורים שלך .
(תשתדלי שזה יהיה במעמד שניהם ובשעה נוחה ,וכשהם יהיו במצב רוח וכן שהשעה לא דוחקת ולא ממהרים לשום מקום) ואז תסבירי להם בנחת את העיניין (את המהות ולא את הפרטים הטכניים) ותבחני את התגובה שלהם .
יתכן מאוד שהם יבקשו ממך לדעת את הפרטים הטכניים אז
תגידי להם שאת תבררי ותחזרי אליהם עם תשובה (אל תגידי הכל באותו רגע בכדי לתת להם שהות לעכל ולהתרגל ולהפנים את הרעיון במהותו)
ואז יום למחרת תתכננו יחד את הפרטים הטכניים ואז תוכלי להסתייע במידע הטכני שצברת .

כל זה ביחס לקשר ולתקשורת שלך עם ההורים בנוגע להטבלת הכלים.

וכעת לשאלה ששאלת .דעי לך כי כל אוכל שנרכשו מגויים זקוקים להטבלה במי מקווה או נהר או ים.
1)כלי מתכת וזכוכית צריכים טבילה. כלי עץ ואבן אינם צריכים טבילה. סירים והמכסים שלהם צריכם טבילה
2)חרסינה מטבילים בלי ברכה.
3)סכין אכילה כפות מזלגות - טבילה עם ברכה.
4)כלים שאינם לאוכל כגון חצובה של הגז לא צריך להטביל.
צריך להוציא מדבקות לפני הטבילה שהרי הם חוצצים בין המי מקווה לבין הכלי

לגבי מכשירי חשמל ראי נא תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25912

בברכה,

עוזיאל

.