הלכות חתן בשנה הראשונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/06/09 10:52 כד בסיון התשסט

שאלה

אני נשואה מזה כחודש נישואין ראשונים לשנינו.

בעלי משרת בצבע קבע בתפקיד עורף לחלוטין (מטה)

מאז שהתחתנו כפו עליו שמירה בחג השבועות ומיד לאחריו קורס במשך שבועיים (לא קורס פיקודי, אלא "תרבות") . ראיתי אותו ערבים בודדים במהלך החודש וגם אז בשעות האוחרות מאד. כעת כופים עליו לצאת לטיול גיבוש עם היחידה ולא מוכנים לשחרר אותו ואף מאיימים עליו בהערת תנאים. אני מרגישה שהאיסור ההלכתי על החתן להעדר יותר מיממה מביתו בשנת הנישואין הנכונה, הוא כ"כ הומנית ונכונה מאחר ואני מרגישה כאילו לא התחתנתי, אין בי שמחה ולפעמים אני אף מהרהרת שמא אולי עשיתי טעות מאחר והם לא ירפו מאיתנו אף פעם...

פניתי אליך כי יש לך רקע צבאי ואני מניחה שהתעסקת עם השאלות הנ"ל.

אני מבית מסורתי ומשפחתי אינה רואה בעין יפה את העמידה הרפה של בעלי למול המסגרת בעניין זה.

האם יש מה לעשות? האם הצבא לחלוטין מנותק מהיהדות? הרי לא מדובר כאן במלחמה חס וחלילה, אלא בטיול....

תשובה

שלום

אני מתקומם על מה שאת מתארת.
אינני מבין כיצד הצבא מכריח חתן טרי לעזוב את ביתו לכל כך הרבה זמן במהלך החודש הראשון לנישואיו, ועוד לפעילות תרבות.

זה אינו תקין. עליו לפנות למפקד שלו ולדרוש שהות יותר תכופה בביתו, ואם המפקד מסרב, עליו להודיע שבזה תלוי המשך שירותו ביחידה ואולי בצבא קבע בכלל.
לא לריב עם המפקדים, אלא להודיע באסרטיביות ובאמונה בצדקת דבריו.

בריאות הנישואין קודמים לצבא במצב כיום (איננו במלחמה ממשית), וודאי קודמים לפעילויות תרבות בצבא.

בהצלחה,
הצדק איתך, ועל כן דברים ישתנו לטובה בע"ה