הלכות חנוכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/12/05 09:34 כא בכסלו התשסו

שאלה

רמב"ם הלכות מגילה וחנוכה פרק ד הלכה ה

אין מדליקין נרות חנוכה קודם שתשקע החמה אלא עם שקיעתה לא מאחרין ולא מקדימין, שכח או הזיד ולא הדליק עם שקיעת החמה מדליק והולך עד שתכלה רגל מן השוק, וכמה הוא זמן זה כמו חצי שעה או יתר, עבר זמן זה אינו מדליק, וצריך ליתן שמן בנר כדי שתהיה דולקת והולכת עד שתכלה רגל מן השוק, הדליקה וכבתה אינו זקוק להדליקה פעם אחרת, נשארה דולקת אחר שכלתה רגל מן השוק אם רצה לכבותה או לסלקה עושה.

מה יעשה חייל בפעילות מבצעית שיצא לפעילות לפני שקיעת החמה וחוזר אחרי שלוש שעות האם ידליק נרות ואם כן האם ידליק בברכה

תשובה

שלום וברכה
בשל העובדה שכיום כלתה רגל מהשוק זה מאוחר יותר ניתן להדליק כאשר חוזרים.

כל טוב