הלכות בעניין גזירת ציפורניים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 28/02/09 21:44 ד באדר התשסט

שאלה

שלום לכב' הרב,

אבקש לדעת אם נכון הדבר שההלכה אוסרת גזירת ציפורניים בידיים וברגליים ללא אתנחתא (כך שמעתי, והסיבה לכך היא כי כך נוהגים בהכנת גופה לקבורה), וכן האם אסור לגזור ציפורני האצבעות בזו אחר זו, אלא יש לגזור בדילוגים (מאותו נימוק).

האם מדובר במנהג או בהלכה ממש?

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
זהו מנהג שהאר"י היה שוחק עליו, לכן אין צורך להקפיד עליו.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן