הלכות בבית

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 28/12/11 10:42 ב בטבת התשעב

שאלה

האם מותר שיהיה כלב בבית?

לי יש כלבה בשם מיקה והיא מאוד חמודה ושומרת על הבית, היא מאוד ניקשרה לליבי אבל אז עברה לידי שמועה שיש עניין בכלבים בתוך הבית הדתי.

האם מותר לי להשאיר אותה בבית?

תשובה

שלום
היו שרצו לומר שמפני שחיות אלו נקראות טמאות, אף שאין בדבר איסור, אין ראוי להכניס לבית חיות טמאות. אבל האמת, ש[דבר זה לא נזכר בספרי הפוסקים, ודי לנו במה שאסרה עלינו התורה, ואין לנו להוסיף איסורים מדעתנו. ומה שחיות אלו נקראות טמאות, זה נוגע לכך שהן אסורות באכילה, שעל פי התורה מי שאוכל אותן מטמא עצמו. אבל אין זה אומר שמידותיהן פגומות, ושהמגדל אותן עלול להיפגם מעט בנפשו. ולהיפך לכל חיה מידה טובה ומיוחדת משלה. ובכמה מקומות שיבחו חז"ל כמה ממיני החיות הטמאות, למשל שיבחו את נאמנותו של הכלב, ואת צניעותו של החתול].

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=388