הלכה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/10 15:12 כח בכסלו התשעא

שאלה

שלום רב!

1.האם כאשר מדליקים נרות חנוכה בבית הכנסת.החנוכיה צריכה להיות בדרום.שאלתי היא האם המדליק צריך לפנות את פניו לכיוון צפון או שזה לא משנה?

2.ב"ה אני אמור להיתחתן עוד כמה חודשים.ארוסתי היא מרוקאית.האם יהיה לי מותר לעשות פסח אצל משפחתה אפילו אם הם אוכלים קיטניות ומצה עשירה?

3.יש לנו מקרר שמותיא קרח במהלך השבת.ז"א שיש למקרר תא מיוחד שאליו הקרח הולך.האם מותר לי בשבת להוציא משם את הקרח?

תודה רבה וחג שמח!

תשובה

שלום לך

מזל טוב לחתונתך - תזכה לבנות במהרה בית נאמן ויציב בישראל.

1. זו שאלה לגבאי.
אם אתה גבאי בית הכנסת שאל את הרב.
אם אינך הגבאי - תשאיר לו את הענין.

2.
היום לא אוכלים מצה עשירה כלל (אלא אם נאפתה בבית ע" תלמידי חכמים).
היהודים שעלו מ-מרוקו אינם אוכלים קטניות בפסח.

3. לדעתי אסור

בברכה ובהצלחה דוד לוי