הלכה די דחוף..

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 07/09/08 17:04 ז באלול התשסח

שאלה

ב"ה,

שלום.

אם אדם אכל לחפ בירך המוציא ואז רצה ליטול ידים מה יעשה? יטול ידיו יברך על נטילת ידים ואז שוב המוצא? או לא יטול כלל?

-ב"ה זכיתי לעבוד בעבודה! אני מאוד רוצה לתת מעשר אבל אני לא יודעת למי ואין לי חשבון בנק מה שאומר שעלי לשלוח תכסף בדואר וטזה קצת מלחיץ אותי.. בעקבות כל זה כל הענין של נתינת כסף למעשר נדחה ונדחה וכך גם הכסף מצטבר ומצטבר... כדגע אני נמצא במצב שאני לא יודע בדיוק כמה עלי להביא וזה כבר ניהיה סכום כסף די גבוהה שקצת קשה להוציא אותו.. מה עלי לעשות? להתחיל מחדש וכל פעם שאקבל את הכסף אני מיד יביא אותו? או לתת עכשיו כמה שנראה לי פחות או יותר?

תודה

תשובה

שלום
ליטול ידיים ולברך על הנטילה.
אם תרצה תעשה חשבון מדוייק כמה השתכרת ותן עשרה אחוזים (אפשר בתשלומים)
ברכה והצלחה