הלכה-ברכות השחר

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/12/10 15:44 ב בטבת התשעא

שאלה

ב"ה

שלום רב!

שאלות שעלו לי מתוך לימוד הלכות ברכות השרח מקיצור שולחן ערוך:

1.למה לעבד אין זכות אבות?

2.האם ניתן לכתוב בקטן בסידור את הכוונות שיש לכוון בכל ברכה?

3. בסידור רינת ישראל לא מופיעות ברכות השחר לפי הסדר שכתוב ביצוק שולחען רוך שהוא הנכון...האם יש כמה סדרים?

4. בסידור רינת ישראל כתוב את ברכת "שעשני כרצונו" עם שם ומלכות. האם מותר לברך את זה עם שם ומלכות,שהרי בקיצור כתוב במפורש שמברכים ללא שם ומלכות.

תודה רבה

שנזכה להתחזק.

תשובה

ב"ה

שלום רב.

1. בברכת שלא עשני עבד - אנו מודים ל-ה' על זה שאנו בני חורין, על זה שאנו יכולים לעשות מה שאנו רוצים ובוחרים, אין מישהו בשר ודם שאנו עבדים שלו.. שצריכים אנו לעשות אין רצונו, כמו כן- איינו עבדים ליצר הרע שבנו- אלא יש לנו כח לגבור עליו.

2. מותר, ואפילו רצוי.

3. יש כמה נוסחאות בזה.. יש הבדל בין האשכנזים לספרדים.

4. האשכנזים נוהגים לברך את ברכת שעשני כרצונו בשם ומלכות, הספרדים נוהגים לברכה ללא שם ומלכות.

אני ממליץ לך ללמוד את הספר "פניני הלכה" - תפילת נשים- של הרב אליעזר מלמד ,ספר זה מלמד את הלכות תפילה לנשים ומביא את הדעות השונות, ואת הפן המחשבתי וההגותי של התפילה.

ברכה והצלחה.