הלכה בחו''ל

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 05/11/07 12:10 כד בחשון התשסח

שאלה

שלום

בסוף החודש אני טסה לשבוע לאירופה. האם יהיה מותר לי לאכול שם ירקות ופירות?מה יהיה מותר לי לאכול במלון. לפי ידיעתי הבנתי שדתיים מסתדרים בחו"ל מבחינת הגבינות והירקות ואוכלים כמו צמחוניים. האם זה הלכתי ומותר? תודה מראש

תשובה

שלום רב,
דברים מבושלים צריך להימנע מלאכול, כמו כן, לגבי כל דבר יש לברר היטב, גם דברים המוחזקים ככשרים, פעמים שלא כל דבר ידוע . וגם בדיקת רכיבים לא תעזור.
גבינות אי אפשר לאכול ללא הכשר , אלא, אם כן יודעים בוודאות שהגבינה נבדקה על ידי גורמים מוסמכים.
כל ארץ וההתארגנות המיוחדת לה. לכן, יש לשול רגילים באותה הארץ, ניתן גם לחפש בגוגל.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.