הלכה אשכנזי או ספרדי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/03 18:18 יג באדר א'

שאלה

לכבוד מו"ר הר' שמואל אליהו

שבוע טוב וחג שמח

לאחרונה כאשר שאלתי את הרב בהתקדמות בעולם הרוחני לדרגות של הבנת המחשבה האלוקית. הרב הפנה אותי בין השאר, ללמוד את ספרו של ה"בן אי חי" בקבלה בתוענה שהוא מייצג גם אשכנזים וגם ספרדים ופוסק לפי הקבלה.

כיום מקביל פחות או יותר אני לומד על הסדר גם קצש"ע של הר' גנצפרילד עם הגאות מרן הרשאל"צ אדמו"ר הר' מרדכי אליהו שלי"טא. וראיתי שבספרו הרב מביא הגאות בשני צורות, הראשנה לפסיקה אשכנזית (הג"ה ומשנ"ב ) והשנייה לפסיקה ספרדית (מרן ובן-איש חי).

ורציתי לדעת בתור בחור אשכנזי, כמו מי עלי ללכת כאשר יש מחלוקות לפי דעת המחבר בקצש"ע או לפי ההגהות? האם מותר לי לפסוק לעצמי כל מחלוקת? וכיצד אני יכול לעשות זאת?

בתקווה להגיע לבירור אמיתי של רצון הבורא יתברך מאתנו בזה העולם.

נדב :) שמולביץ

רעננה- נתניה

תשובה

בס"ד

אתה צריך לעשות הבחנה בין שני דברים.