הלבוש של הבנות מפריע לי !!!!!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/02/03 10:39 יא באדר א'

שאלה

למה צריך לכסות את המרפק? מה זה גורם לבנים להימשך אלי? זה איבר גס?!

זה לא!

ולמה צריך כיסוי ראש?

ןלמה אסור מכנס?--אני לא מצפה לתשובה כמו--' יש מכנסיים שמותר כמו מכנסי חצאית או מכנס רחב אחר..

לדעתי אם יש חצאית שהיא קצת מעל לברך לא צריכה ליהיות שום בעיה... סה"ך ברך..

---מה רע בבגד שהוא לא צנוע?- כי זה מושך בנים?!

-אם כן-- מה רע בזה שבנים ימשכו אלי?!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית כל שאלה שמתחילה ב "למה " יש לה 2 תשובות :
האחת: ככה !! כי ככה השם ציווה אותנו .אנחנו עם של ככה ואשרי העם שככה לו כי "למה " יאמרו הגויים.

השניה :תשובה שתקרב את השכל האנושי ואת ההגיון לרציונל שעומד מאחרי ההלכה.

ובכן :
יש בין בני האדם משיכה טבעית למיניות.
משיכה זו היא טובה,
משיכה שו היא בריאה.
משיכה זו היא טבעית לבני אדם,
משיכה זו יוצרת חיים,
משיכה זו היא סיבת החיים בעצמם.

אולם משיכה זו צריכה להיות מנותבת לאפיק נכון.
צריכה להיות משיכה של בן לבת ושל בת לבן ואם אין משיכה כזו אז יש כאן חולי נורא שצריך דחוף לטפל בו!!

לכל אדם יש את האחריות לשלומה של החברה בה הוא חי.
וכדי ליצור חברה בריאה יש צורך למסד את המשיכה הזו ולנתב אותה לתא המשפחתי בלבד .
ולמה?
כי אנו ראינו את תוצאות המתירנות כבר בספר בראשית ששם נאמר:ב פרק ו

(א) וַיְהִי כִּי הֵחֵל הָאָדָם לָרֹב עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה וּבָנוֹת יֻלְּדוּ לָהֶם:
(ב) וַיִּרְאוּ בְנֵי הָאֱלֹהִים אֶת בְּנוֹת הָאָדָם כִּי טֹבֹת הֵנָּה וַיִּקְחוּ לָהֶם נָשִׁים מִכֹּל אֲשֶׁר בָּחָרוּ:

את התוצאה של החיים המופקרים שכל אחד "קוטף "לו את האשה שהוא פוגש ורוצה, כבר אכלנו ונענשנו.
עם נתינת התורה לעם ישראל נוצר סדר חדש !
סדר שבו האדם נמשך כאוות נפשו בצורה מותרת .במסגרת נכונה ובזמנים נכונים.

וכך יכולה להווצר חברה בריאה ואחראית.
תארי לך צורת חיים שכל בת "מושכת "לה איזה בן וכל בן "מושך "לו איזה בת (נשואים או לא נשואים ) ואחרי כמה ימים מחליפים ומושכים ונמשכים לאחרים וכל העולם מתמלה למושכים ונמשכים ונושכים וננשכים ומלאה הארץ חמס !
כך לא בונים חברה בריאה.
ואם יש כזו חברה אין לה זכות קיום כי זו השחתה של היקום כמו בתקופת המבול.

על כן יצרה ההלכה ג ב ו ל ו ת .
הגבולות האלו מאוד מדוייקים,
הגבולות האלה מאוד מחושבים,
הגבולות האלה נועדו למענינו,
הגבולות האלה יוצרים לנו חברה שניתן לחיות בה.

והגבולות האלה בנויים מפרטים קטנים קטנים אבל מאוד משמעותיים הם בנויים מסנטימטר פה סנטימטר שם .
ולא בגלל שברך של אשה זה דבר מגרה אלא בגלל שכאן עובר הגבול!!
מעל הברך זה לא בסדר מתחת הברך זה בסדר כי הברך זה הגבול.

אתן לך דוגמא מעולם אחר לחלוטין. מעולם השחיטה !!
אם שוחטים פרה לצורך אכילת הבשר שלה אז צריך לשחוט רוב של קנה ו ושט (בצוואר )
מה זה רוב?
אם הפרה נשחטה 50 אחוז ועוד "כחוט השערה "אז זה נקרא רוב והפרה כשרה .אם יש חוסר במדידה של "כחוט השערה "הפרה טריפה !!דהיינו 50 אחוז פחות "כחוט של שערה "
הרי לך שמידות ההלכה הם מדוייקות ומה שמבדיל בין כשר לטרף יכול להיות כחוט השערה.!!

ואם ההלכה קבעה גבולות אז אנו משתדלים לשמור על הגבולות ולא להזיז אותם בהתאם לעצת היצר הרע.

אנא עייני גם בתשובתי
מה זה משנה סנטימטר אחד פחות? ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9463

שהבנים ישמרו על עצמם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12521

בברכה,

עוזיאל

.