הכשר הרבנות הראשית היא גם כשרות!!

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 21/01/12 23:45 כו בטבת התשעב

שאלה

השבת פרשת וארא היה שמחת אבי הבן.

באמצע קריאת התורה זרקו סוכריות עם הכשר של הרבנות הראשית.

אח"כ בדרשה הרב ביקש שפעם הבאה לא לקנות סוכריות עם הכשר של הרבנות הראשית אלא בד"ץ.

האם זה נכון להגיד שהכשר של הרבנות הראשית לא מספיקה ושצריך לאכול רק בד"ץ?

הרי הרבנות הראשית הכריעה שהמאכל הזה כשר!

אם כן למה בכל זאת אנשים לא רוצים לאכול בהכשר הרבנות הראשית אלא רק בד"ץ?

תשובה

שלום לך.
הכשר של הרבנות מעיד בצורה ברורה וחד משמעית שהמוצר כשר ומותר באכילה.
מתוך ראיה ממלכתית ואחריות רחבה, מתוך רצון לדאוג כי כמה שיותר יהודים יאכלו מזון כשר, ומתוך הבנה כי יצרני המזון מעוניינים ליצר מזון כשר, אך מחשבים גם עלויות של רמות הכשרות השונות, קבעה הרבנות לעצמה, כי תיתן "הכשר" למוצרי מזון גם אם אין בהם את כל החומרות וההקפדות שמופיעות בשיטות השונות בספרי ההלכה. מי שהחליט ללכת בדרך ההקפדה על חומרות במדרגות הכשרות- מחפש חותמת "מהדרין" על מוצרי המזון.
בסיפור שלך, כנראה שרב הקהילה רצה לדאוג שכל מתפללי בית הכנסת יוכלו לאכול מן הסוכריות שנזרקו, גם אלה המקפידים על רמת כשרות "מהדרין", ולכן אמר מה שאמר.
שבוע טוב וחודש טוב.