הכשרת שיש קיסר לפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 05/04/06 22:20 ז בניסן התשסו

שאלה

אודה לקבלת תשובה על אופן הכשרת שיש קיסר במטבח.האם חייבים בציפוי של נייר כסף או שאפשר להסתפק במים חמים בלבד.

כידוע אסור להניח בשימוש השוטף שלו סירים חמים וכיו"ב מחמת קלקולו.

תודה

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

מצד עיקר הדין יש להגעילו במים -בזמן שהם רותחים!- כלומר ישירות מקומקום חשמלי מחובר.

לשיטת חלק מהפוסקים יש גם לעטוף אותו באלונמיום או ניילות או טפט או פלסטיק נצמד וכו'

אם זהו משטח שלא נוגעים בו דברים רותחים כלל והוא מתקלקל בנגיעה קלה שלדברים רותחים (אם כי איני מכיר שיש מטבח שכזה)- מספיק לשטוף היטב במים חמים עם סבון ושוב עדיף לעטוף.

פסח שמח וכשר
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com