הכשרת סכום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/01/12 08:31 ב בשבט התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב

שאלתי היא בנושא הכשרת סכום השבוע החלפנו את רוב כלי המטבח בחדשים , רציתי לברר לגבי הסכום אמנם קנינו חדש בשר / חלב אך לגבי הישן שלא הייתה הפרדה האם אני יכול להכשירו בעצמי בבית או שעליי לזרוק בדובר בערך ב 3 מערכות סכום , אם אפשר גם הסבר לגביי דרך הביצוע של התהליך ?

ושאלה נוספת לגביי סירים

בסירים כולם בשריים אך עד כה הסקוצ׳ של הכלים היה אותו אחד לבשר וחלב האם אני יכול להכשירם בעצמי או שעליי לחכות לפסח ולהגיעילם במקום מיוחד ?

תודה מראש אייל ח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר להכשיר, אם הסכו"ם כולו ממתכת, כדאי להרתיח מים בסיר (שלא בישלו בו 24 שעות) כדאי להוסיף קצת חומר פוגם (סבון, אקנומיקה וכו') להרתיח את המים עד שיעלו בועות, ואז להכניס את הסכו"ם אחד אחד לתוך המים, אם אפשר בסל רשת ולאחר מכן לשטוף את הכלי שהוגעל במים קרים. יש לחכות בין כלי לכלי שהמים יחזרו ויבעבעו. כעת הכלים הם פרווה ואתה יכול להשתמש, יש שמחכים עד לפני פסח לעשות הגעלה.
ב. האם רחצת את הכלים במים חמים או לא. אם השטיפה נעשתה במים חמים (45 מעלות) יש להכשיר את הסיר, אבל אם החום היה פחות מכך, נראה שאפשר לשפוך מים רותחים על הסירים, ואם שטפתם רק בקרים (פושרים) אפשר רק לנקות היטב.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון