הכשרת מיחם חשמלי לפסח

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/03/07 15:16 ז בניסן התשסז

שאלה

מיחם חשמלי שגופי החימום בו נסתרים והמים יוצאים ע"י דחיסת כפתור פלסטיק למעלה (המיחם בעל שני מצבים - הרתחה ושמירת חום) והוא מצופה פלסטיק (דומה לטרמוס) כיצד ניתן להכשירו לפסח? (המיחם בשימוש כל השנה למים בלבד ולא מחממים עליו או על ידו כל מאכל).

בברכה.

תשובה

מעיקר הדין אין צורך להכשירו, שהרי לא משמש לפי תאורך לחמץ.אם נפל אי פם פירור פנימה הוא ודאי בטל בשישים. ואם כן די לנקותו היטב
ראוי בכל זאת להפעיל את המיחם עד למצב רתיחה בגובה המקסימלי ביותר, ולשפוך את המיים אח"כ ובזה הוא יהיה כשר למהדרין