הכשרת מטבח

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 28/07/08 12:38 כה בתמוז התשסח

שאלה

שלום,לי יש כרגע מטבח לא כשר ואני מעונינת להפוך אותו למטבח כשר,רציתי לדעת מה הפעולות שאני צריכה לעשות בשביל זה, והאם אני יוכל להשתמש בכל הכלים שלי צלחות סכום כוסות כלי הגשה סירים ומחבתות. אני גרה בפ"ת. אז אשמח אם תוכל להפנות אותי למישהו בסביבה שלו שיעזור לי.

תודה

תשובה

שלום רב

ההלכות בהכשרת מטבח שלם הן רבות, ולכן אני ממליץ להתייעץ עם אדם שמבין לגבי כל דבר.
באופן עקרוני אומר, שכל דבר ששימושו הרגיל הוא באש גלויה (שיפודים, רשתות וכד') - יש לעשות בהם ליבון חמור, כלומר לשים אותם על אש גלויה עד שהם מאדימים או יוצאים מהם ניצוצות. יש לעשות כן על כל חלקי הכלי שנוגעים באש.
כל כלי שמשתמשים בו לחימום עם מים או שמן (סירים וכו') יש להגעיל במים, כלומר להכניס אותם לסיר עם מים המבעבעים באופן מוחלט.
מחבתות שהשתמשו בהם רק עם שמן - יש להגעיל. כאלה שהשתמשו בהם אף ללא שמן או כל נוזל אחר - יש לזרוק.
כל כלי שמשתמשים בו בצונן - אין בעיה להשתמש בו.

צריך שיהיו שני סטים במטבח - אחד לכלים חלביים ואחד לכלים בשריים. אסור להעביר כלים מסט לסט, ויש לעשות הבדלה כדי לא להתבלבל.

כלי חרס לא ניתן להכשיר. במקום שנוצר הפסד גדול אם זורקים אותם, מותר לא להתשמש בהם רק לאחר 12 חודשים מלאים שלא השתמשו בהם, ולאחר מכן הטבלתם במקווה טהרה.

את כל הכלים שלא יוצרו בארץ שנוגעים באוכל ישירות יש להטביל, גם אלה שעברו הגעלה וליבון וגם כלים חדשים שקונים.

יש לערות מים רותחים על כל השיש והכיורים. אפשרות נוספת היא העברת ברנר גז על כל חלקי השיש והכיורים.

את כל הפעולות הללו יש לעשות כשכל הכלים נקיים, ככל האפשר.

אם יש לך שאלות נוספות, ניתן לחזור.

אריאל
(המשיב אינו רב)