הכשרת מדיח כלים/כיור ושיש

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 04/04/06 21:01 ו בניסן התשסו

שאלה

כיצד ניתן להכשיר את המדיח לפסח

ולהכשיר כיור ושיש במטבח

תשובה

שלום רב,

שיש: עירוי מים מקומקום רותח
קודם ההכשרה: יש לנקות היטב את שפת השיש החיצונית והפנימית (ליד הקיר). להקפיד שהמים יגיעו ישירות מהקומקום לכל מקום כנ"ל. יש נוהגים לשפוך את המים על ברזל מלובן המונח על השיש. לאחר ההכשרה: יש נוהגים לכסות את השיש בשעוונית, ניילון, פח וכד' לשימוש בחג.

כיור: עירוי מים מקומקום רותח
ביצוע נכון של הפעולות הפשוטות הבאות יקל עליכם להכשיר בקלות את הכיור שלכם לפסח: קודם ההכשרה : א. לנקות את הכיור היטב ובמיוחד בדפנות, במקום החבור לשיש. ב. לא להשתמש בכיור במים חמים 24 שעות קודם לעירוי. בהכשרה: להקפיד שהמים יגיעו ישירות מהקומקום על כל השטח, ולא להסתמך על כך שהמים נוזלים ממקום למקום. לאחר ההכשרה: יש נוהגים להניח בתוכו דף עץ פלסטיק או פח.

מדיח: הפעלה בדרגת החום הגבוה ביותר
יש להקפיד לפני ההכשרה לנקות היטב את המדיח בכל המקומות שמצטבר שם לכלוך או שומן. אין להשתמש במדיח 24 שעות לפני ההכשרה ומה שניתן לפרק יש לפרק ולהגעיל בנפרד.

לשאלות מסוג זה מומלץ לעיין באתר כיפה:
http://www.tzohar.org.il/m_year_pass2.asp?id=2

בברכת חג פסח כשר ושמח, צ'יקו, צוות ישיבת הר עציון.