הכשרת כפיות

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 04/06/06 22:48 ח בסיון התשסו

שאלה

יש לי מס' כפיות שהוטרפו, הכנסתי אותם לאדמה בעציץ ליותר מ 10 ימים האם זה מספיק כדי להכשירם?

תשובה

שלום וברכה

אם הכפיות נטרפו, "שתילה" בעציץ לא מועילה להם. צריך להגעיל אותם, זה מאד פשוט, שוטפים את הכפיות, ממתינים 24 שעות מאז שהם נטרפו, ומכניסים אותם לקומום חשמלי (או כל סיר אחר), ממלאים מים עד שהכפיות יכוסו במים, מרתיחים. אחרי שהמים רתחו, שופכים את הכפיות עם המים לכיור, ושוטפים אותן במים קרים, זהו זה, אפשר להתשמש בהן מחדש.

מה שכבתי לא מועיל אם הם נטרפו בצליה ישר על האש, אבל זה מאד לא מצוי בכפיות.

תמיד בשמחה

יעקב סביר