הכשרת כלי קרמיקה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 07/11/06 14:08 טז בחשון התשסז

שאלה

שלום,

קיבלתי במתנה כלי קרמיקה (צלחות וקערות מרק)מחבר מסורתי שאינו שומר כשרות שקיבל את הכלים מסבתא שלו שלא שומרת כשרות.

הוא אמר שהוא כמעט בטוח שהסבתא לא השתמשה מעולם בכלים אלא רק שמרה עליהם כמה שנים.

מה אפשר לעשות עם הכלים?

האם יש דרך להכשיר כלי קרמיקה?

בתודה מראש.

תשובה

שלום רב,
בעיקרון כלי קרמיקה שבלעו איסור - אי אפשר להכשירם. אולם אם הם עמדו במשך י"ב חודש בלא שימוש, ובמיוחד כאשר יש ספק אם השתמשו בהם - מותר להגעילם שלוש פעמים במים רותחים ולהשתמש בהם.
לכן, אם לפי המראה שלהם ומידת הנאמנות שיש לך, אמנם נראה שלא השתמשו בכלים למעלה מיב חודש - אתה יכול להכשירם כאמור, ואם יש ספק גדול בדבר, רצוי להמתין עד שתהיה בטוח שעברו יב חודש מהשימוש האחרון, ואז תוכל להגעילם ןלהשתמש בהם.

בברכה,
רונן לוביץ