שאלה
יש לנו סכו"ם מנירוסטה שקיבלנו בירושה מסבתא שלא שמרה כשרות.
הכלים כבר מעל 10 שנים לא בשימוש.
האם צריך להכשיר אותם?
אם כן- האם צריך להגעילם או אולי רק לתקוע באדמה??
ואם הם צריכים הגעלה- אז איך בדיוק עושים את זה?
האם מספיק להרתיח סיר בבית? (ואם כן- אז איזה סיר? ממה הוא צריך להיות עשוי והאם זה לא יטריף אותו?)
תודה.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום רב!
א. הכלים צריכים לעבור הכשרה ע"י הגעלה. דהיינו- מכניסים לתוך סיר גדול עם מים מבעבעים (בעודם על האש), ושמים קצת סבון על מנת לפגום את מה שנבלע ומה שיבלע בסיר ,ומכניסים לכמה שניות ומוציאים לתוך מים קרים.
סיר יכול להיות מכל חומר.
בהצלחה!