הכשרת כלים בהונגריה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/09/05 16:48 ג באלול התשסה

שאלה

שלום הרב

אני סטודנט בהונגריה , שכרת דירה שיש בה כלים שאולי בושלו בהם דברים לא כשרים

רציתי לדעת כיצד אני יכול להכשיר כלי זכוכית,סירים , סכו"ם

תודה

אייל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

בעיקרון עליך לשאול על כלך כלי וכלי כי מאוד תלוי מה הכלי ןכיצד הוא נראה ומה מצבו ומה שימושו.

העיקרון הוא שכלי מתכות שבשלו בהם כגון סירים ומצקות וסכו"ם יש ל"הגעיל" ע"י מים רותחים ובתנאי שהם נקיים לפני כן והמים יהיו רותחים ועוד תנאים.
ולגבי כלי זכוכית גם תלוי באיזה כלים מדובר עם ציפוי או בלי ציפוי ואיזה סוג של זכוכית ולמה זה שימש ועיין תשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=42462

בברכה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן