שאל את הרב

הכשרת כבד

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/10/06 07:55 א בחשון התשסז

שאלה

שלום רב.

הכשרת כבד - האם מספיק לשים על האש ולהמליח או שצריך גם שטיפה.

האם יש הבדל אם אוכלים ישר מהאש או שמבשלים את הכבד לאחר צליה באש?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
צריך לשטוף היטב את הכבד היטב מהדם שעליו, להמליח אותו (לא שכבה ממש)ומיד לשים על האש. אחרי שהוא צלוי כולו - לשטוף שוב את המלח עם הדם.
אם זה כבד בקר - צריך לחתוך בו חתכים, כדי שהדם יצא בקלות יותר.
בברכה, אליעזר

כתבות נוספות