שאל את הרב

הכשרת כבד לבישול

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 20/03/16 15:40 י באדר ב'

שאלה

שלום רב!

צליתי כבד על גבי גריל, עכשיו ברצוני לבשל את הכבד.

האם אני חייב לשטוף את הכבד לפני הבישול?

אם כן מדוע?

תשובה

שלום
מותר לבשל כבד אחרי צלייה - רק אם לא עברו שלשה ימים מהשחיטה - אחרת הדם נבלע בתוכו ולא יצא בצליה אלא בבישול.
יש חבילות כבד שכתוב עליהם תאריך השחיטה ואם מיד הוקפאו מותר
מנהג אשכנזים לשטוף את שאריות הדם שמבחוץ וספרדים לא נהגו לשטוף
בברכה אייל משה

כתבות נוספות