הכשרת דירת מעונות לפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/04/11 21:48 כט באדר ב'

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

אני סטודנטית וגרה במעונות, רציתי לשאול:

1)במידה ובפסח לא תישאר אף אחת בדירה האם יש צורך לנקות הדירה?

2)במידה ונמכור את החמץ..מותר להשאיר חמץ בדירה, כגון: פסטות,פתיתים,קורנפלקס,בייגלה,מנות חמות,פריכיות,קפה ושימורים שלא כשרים לפסח?

מה אסור בתכלית להשאיר בזמן הפסח?

3)האם במקרר ובמקפיא אפשר להשאיר מזון שלא כשר לפסח(אף אחת לא תהיה בדירה)?

4)מה המחיר של מכירת חמץ?

5)מה לגבי בדיקת חמץ?

6)איפה לרכז כל החמץ?האם אפשר שכל אחת תרכז בחדרה..והנותר בארון מסוים?

תודה רבה..וחג כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

א. בשל העובדה שהתורה ציוותה בל ייראה ובל יימצא, החובה חלה עלינו גם אם אנחנו לא במקום, ועל כן קיימת חובת בדיקה, אם לא עזבתן את הדירה קודם לשלושים יום לפני הפסח.
ב. מותר להשאיר חמץ מכור בדירה, כאשר יודעים היכן הוא, ואותו התכוונתן למכור. אם מכרתן – מותר להשאיר הכל. יש מנהגים שונים, ובעיקר שלא להשאיר חמץ ממש, אולם לפי שורת הדין – הדבר מותר.
ג. אין הבדל בין ארונות ובין מקפיא.
ד. אפשר לרכז כפי שהצעת.

כל טוב

וחג שמח