הכשרת בשר

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 21/04/06 11:15 כג בניסן התשסו

שאלה

שלום רציתי לדעת מהו בדיוק תהליך מליחת הבשר להכשרתו?

זה נכון שיש זמן לאחר השחיטה שכבר אסור למלוח אותו? מהו הזמן?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

המליחה היא תהליך הוצאת הדם מהבשר והפיכתו לבשר מוכשר הראוי לבישול, אפייה, צלייה ואכילה.

תהליך המליחה מורכב משלושה שלבים:
1.הדחה- לאחר שחיטת הבשר כהלכה יש לשוטפו היטב ולהשרותו במים כחצי שעה.
2.מליחה- פיזור מלח למשך כשעה על הבשר מכל צדדיו על מנת שהמלח ישאב את הדם, את המליחה יש לבצע כשהבשר מונח על גבי רשת או דבר דומה כדי שיהיה לדם שיוצא לאן לצאת.
3.שטיפה- יש לנער את כל המלח מעל הבשר ולשטוף אותו שלוש פעמים.

לשאלתך השנייה, המליחה צריכה להתבצע תוך 3 ימים – 72 שעות מרגע השחיטה, לאחר 3 ימים לא ניתן יותר להכשיר את הבשר על ידי מליחה אך ניתן להכשירו על ידי צלייה שגם היא מוציאה את הדם.
בשר קפוא שהוקפא תוך 72 שעות מרגע שחיטתו יש אומרים שניתן לעצור את מדידת הזמן של 72 שעות עד הפשרתו והכשרתו.
בהצלחה בהמשך ונשמח לענות לשאלות נוספות במידה ויהיו.
נתנאל, צוות המשיבים ישיבת הר-עציון.