הכשלת הרבים?

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 15/02/07 13:49 כז בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

שלשום טיגנתי לבבות תרנגול (שהיו בהקפאה) בלא ששרפתי אותם קודם ואף נתתי לאבי לאכול מהם. האם עברתי על איסור למרות שטיגנתי אותם הייטב? האם עלי לעשות תשובה על כך? ובכלל כיצד יש לנהוג בבישול לבבות? אציין שאני מבית חילוני ומנסה להתחזק אך אינני בקיא עדיין בהלכות כשרות.

תשובה

ראשית לבבות צריך לצלות אותם על גבי האש, ובלא זה המחבל נאסר ובולע דם. תשובה בודאי שצריך לעשות, וזאת ע"י שתלך אצל אברך בקרבת ביתך שילמד לך דיני כשרות, ויבוא להכשיר המטבח בבתיכם(כמובן באישור ההורים).
בברכה, הרב רפאל סבתי.