הכנת חלה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/09/10 11:36 ד בתשרי התשעא

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב,

אני חוזרת בתשובה, לכן הידע שלי מצומצם מאד. והתנצלותי מראש אם השאלה טפשית.

אני קוראת הבוקר בשיעור הרמבם על הלכות ביקורים.

מה הכוונה ב'חייב בחלה'?

תודה לך,

ראומה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

את לומדת את הלכות ביכורים.
חייב בחלה- היינו בהפרשת חלה. נוטלים כמות של 28 סמ"ק מהעיסה ומברכים על הפרשת חלה. את החלה אממור לקבל כהן. כיום כהן לא יכול לאכול חלה כיוון שכולנו טמאים. מה שעושים בכל זאת - שורפים את החלה או זורקים אותה לפח אחיר שעוטפים אותה בשקית וכדומ'.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן