הכנות ללידה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 01/01/08 16:42 כג בטבת התשסח

שאלה

שלום וברכה,

אנחנו ב"ה עומדים בחודש התשיעי לפני לידה, ויש לנו מספר שאלות הקשורות לכך:

1)מהו הרגע בו בני הזוג נהיים אסורים(מהו גודל פתיחת הרחם,האם בירידת מים נהיים אסורים?)

2)יש מחלוקת האם לבעל מותר להיות נוכח בלידה, והאם הוא יכול להחזיק בידה של אישתו ולסייע לה בזמן הלידה, האם מותר לנו הדבר?

3)בשבת: האם כשנוסעים ברכב לבי"ח, באיזה אופן מותר (אם בכלל) לכבות את המנוע ואת האור של הרכב? והאם יש להעדיף אמבולנס על רכב בשבת בשל הבעיות ההלכתיות הנ"ל?

4)האם בשבת כשיש הרגשה של צירים (לא סימן ודאי) מותר להדליק דוד לחימום מים? והאם מותר אח"כ לכבותו?

תודה רבה!

תשובה

1.פתיחה של שתי אצבעות ומעלה. בירידת מיים לא אסורים אא"כ יצא דם.
2. יכול להיות נוכח אם לא יסתכל על אותו מקום. אסור להחזיק לה את היד כאמור לעיל מרגע יש פתיחה של שתי אצבעות.
3. הטוב ביותר הוא לבדוק מראש נסיעה עם נהג גוי. כגון חברת מוניות העבדת בשבת שיש להם נהגים גויים. יש מקומות שיש שרות לציבור של עזר מציון. בעדיפות שניה יש לקחת רכב בעל תיבת הילוכים ידנית, ואם אין גוי שידומם לעזוב את הרגל מהמצמד ובכך הרכב יכבה.
אמבולנס לא עדיף מרכב פרטי אם הנהג יהודי.
4. לא הבנתי מדוע יש להדליק דוד מיים כשיש צירים. אסור להדליק וכן אסור לכבות.