הכנה לצום - פגם באמונה במשיח?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/06/07 13:13 יג בתמוז התשסז

שאלה

האם זה שאוכלים המון ו'מתכוננים' לצום זה לא סוג של חוסר אמונה בביאת המשיח ובבניין ביהמ"ק בכל יום?

בעז"ה כשיבוא המשיח הצומות יהפכו לימי חג, אז למה לאכול כ"כ הרבה לפני?

תשובה

שלום וברכה,
שאלת שאלה יפה שיש בה הרבה אמת. פעם שמעתי את הרב אליהו, שאמר שאם אדם שקונה ארבעת המינים פחות מהודרים בשנה שבה יום טוב ראשון של סוכות חל בשבת (ואז נטילת ארבעת המינים אינה מן התורה, ולכן יש פרטים הלכתיים שיש מקום להקל בהם) - יש בכך חיסרון, שהרי אנחנו מאמינים שהמשיח יבוא בכל יום.
לשאלתך, אני חושב שהתשובה היא שאמנם אנחנו מאמינים שהמשיח יכול לבוא בכל יום, אבל מצד שני לא בטוחים בכך, ואין כל חובה להיות בטוחים בכך. ממילא אנחנו צריכים לעשות את האחריות המוטלת עלינו, ולדאוג שנוכל להחזיק מעמד בצום, ושהצום לא יגרום לנו לשכב כל היום במיטה בלי לעשות כלום.
אני מקוה שעניתי
יעקב,
Yaakov36@gmail.com