הכוונת נהגים בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/02/12 13:26 כ בשבט התשעב

שאלה

שלום לרב!

בשבת האחרונה בדרכי לבית הכנסת, עצרה לידי מכונית והנהג שאל איך להגיע למקום מסוים, למרות שידעתי איך להגיע לשם עניתי שאיני יודע.

לאחר קצת מחשבה על דבר, אולי טעיתי.

שאולי אותו אדם נסע בשבת הרבה יותר ממה שהיה אמור ליסוע בגלל שלא אמרתי לו בדיוק היכן המקום.

אך אם הייתי אומר לו היכן המקום זה כמו לומר לו לעשות מלאכה בשבת.

כיצד לפעול בפעם הבאה במקרה דומה? תודה.

תשובה

שלום

יש בזה כמה דעות בפוסקים. לענ"ד נהגת כראוי, ואין לסייע ביד עובר עבירה, ומי אמר לך שאם לא תאמר לו הוא לא ימצא לבד את המקום ויסע יותר?

כל טוב