היתר מכירה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/10/07 15:22 יח בחשון התשסח

שאלה

שלום רב,

אנחנו בבית קונים בשנה זו פירות וירקות בחנויות של אוצר הארץ ואיננו מעוניינים לרכוש תוצרת של "היתר מכירה". שאלתי היא האם הפירות הנמכרים בתקופה זו וכן סוגים מסויימים של ירקות (כגון תפ"א או בצל למשל), בחנויות ובסופרים בהם נמכרת סחורה של היתר מכירה, אין בהם בעיה מבחינתי כי הם עדיין שייכים לשישית?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תפו"א בשבועיים הקרובים הם משל ששית, לאחר מכן כבר תגיע תוצרת של שביעית. בצל עוד כחודש.
פירות כעת הם משל ששית.
בכל אופן נראה שיש לחזק את אוצר הארץ שהם משתדלים בעבורנו, ואי אפשר לעשות חשבון מצומצם, שהרי כולנו רוצים בהצלחת אוצר הארץ.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון