היתר להוריד כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 13/12/11 16:13 יז בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בחסדי שמיים התגרשתי ואני מעוניינת לבנות את ביתי מחדש בעז"ה, ברצוני לדעת לגבי כיסוי ראש לגרושה, האם אני יכולה לסמוך על ההיתר הרווח המפורסם באתר או עליי לגשת לרב שיתיר לי זאת באופן אישי? אם האופציה השנייה מומלצת אשמח לדעת איזה רב יכול להתיר זאת.

תודה ותזכו למצוות,

תשובה

שלום
גם גרושה צריכה לכסות את ראשה(שו"ע אה"ז כא, ב). אך מאחר וחיוב זה הוא מדרבנן או מחמת המנהג כאשר יש רצון גדול להינשא וקיים חשש שכיסוי הראש ירתיע יש שהתירו להסתובב בלא הכיסוי. ובמקום שאין חשש כזה צריכה לכסות את ראשה(אגרות משה אה"ע חף א נז).
אם את מסופקת בהגדרת המציאות תתייעצי עם רב שמכיר אותך ואת החברה שבה את חיה.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה לשאלתך מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=506