היחס לניר בן ארצי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/04/02 10:50 יא באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לרב.

הרבה חששות והרבה התלבטויות עלו בליבי לפני שהחלטתי לכתוב שאלה זו.

בקרב הישיבה בה אני לומד יש אומרים שהרב מחשיב עצמו כ"חסיד" של ניר בן ארצי. הייתי מעוניין לדעת האם אמת הדברים, מה עומד מאחוריהם, מה דעת הרב בנוגע לכל הנושא.

סליחה אם משאלתי ישנו איזשהו חוסר כבוד לרב. אין זו המטרה כלל וכלל. כבודו של הרב במקומו מונח.

תודה.

תשובה

בס"ד

אני מחבב אותו כמו כל אדם מישראל.
אני מחבב אותה חיבה יתירה כיון שהוא עושה דברים טובים. הוא מחזק ומחזיר אנשים בתשובה. יש לו מידות טובות. ובראש כולם ענוה.

שמעתי את כל השמועות נגדו ובדקתי ככל שידי משגת ומצאתי שאין בהם ממש.

יש לו גם כוחות רוחנים מיוחדים ואני חושב שכוחות אלו היו צריכים מזמן לחזור לעם ישראל בעוצמה רבה.
אני מבין שיש אנשים שנבהלים לראות כוחות רוחנים אלו מופיעים. יכול להיות. אבל כל מי שמכיר קצת את העם שלנו מהיותו ועד היום - יודע שכוחות אלו הם חלק בלתי נפרד מהיותו.
לפעמים הם נלקחו מרובנו לתקופת מה, ולפעמים הם חוזרים ובמיוחד בארץ ישראל.

איני יודע מאיפה לקחת שאני "חסיד" או "תלמיד" שלו. אבל אני בהחלט רואה בו מישהו שעושה טוב להרבה מאוד אנשים.
אינני רואה כל סיבה להתנגד לו. להפך כל מה שראיתי אצלו הוא טוב. אז למה להרבות מחלוקת. במיוחד בתקופה של העומר שצריך להרבות אהבה ואחוה ושלום ורעות, ובמיוחד בין תלמידי חכמים.

והאמת והשלום אהבו