הטבלת כלים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/03/07 14:33 כא באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שבוע טוב.

יש לי הרבה שאלות בנוגע להטבלת כלים, מקווה שתוכל לענות לי לפחות על חלקן...

1) אילו כלים צריך להטביל (פלסטיק, זכוכית, קרמיקה, סירים, צלחות)?

2) האם ישנם כלים שיכולים לשמש לבשר וחלב (זכוכית??)

3) האם ניתן להטביל כלים טרפים? אם כן מה דינם לאחר הטבילה?

4) כיצד מברכים על הטבלת הכלים? האם פעם אחת מספיקה לכל הכלים שברצוני בעזרת השם להטביל?

תודה רבה!!!

תשובה

לשואלת שלום רב.
1. מטבילים את כל כלי האוכל וכלי הכנת האוכל שעשויים ממתכת או מזכוכית. אין צורך להטביל קרמיקה. (יש מחמירים להטביל בלי ברכה כלי חרסינה, כיון שלטענתם הם מכוסים זכוכית. אבל אין צורך)
מדובר על סירים ומחבתות, על כוסות וצלחות, על סכו"ם וכלי הגשה, תבניות, מלחיות, וכן כל מה שבא במגע עם האוכל.
2. אם האוכל חם, אסור לחלוטין להשתמש באותו כלי לבשר וחלב. אם האוכל קר, יש מקרים שמותר באופן אקראי וחד פעמי להשתמש, למשל למרוח גבינה בסכין בשרי, אבל נהוג להקפיד שלא לעשות זאת כדי שלא יתבלבלו. ולסיכום, אין להשתמש באותו כלי לבשר וחלב.
3. קודם מכשירים ואח"כ מטבילים.
4. "על טבילת כלים". מברכים כל פעם שאת מטבילה כלים, ואז מברכים פעם אחת על כמה כלים.
בברכה
אפי קיציס