החלפת תפילין

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 04/07/07 21:09 יח בתמוז התשסז

שאלה

שלום,

אני כיום בן 20, מניח כל בוקר תפילין כבר 7 שנים.

לפני כשנה לקחתי אותם לבדיקה (לא איפה שקניתי) והיו 2 בעיות:

1. הייתה מדבקה קטנה על התפילין של ראש ונאמר לי שזה חוצץ ושכאילו 6 שנים לא הנחתי תפילין (דבר שמאוד כאב לי, פשוט לא יחסתי חשיבות למדבקה).

2. נאמר לי שהתפילין לא מהודרות, כלומר הן מעור מודבק ומומלץ להחליף למשהו יותר מהודר וניתן להעביר את הקלף מהתפילין הקיימות לחדשות.

בקשר ל 1, אין הרבה מה לעשות, אך האם זה באמת כאילו לא הנחתי תפילין?

בקשר ל 2, יש לי בעיה להחליף את התפילין.

אני יודע שחשוב שהן יהיו מהודרות אבל יש לי ערך רגשי, אלה תפילין מהבר מצווה ומאוד התרגשתי שקנינו אותם.

מבחינה רגשית קשה לי להחליף אותם.

מה לעשות? להחליף בכל זאת למרות הקושי? לא להחליף? עור מודבק זה בסדר?

תודה רבה,

אשמח לתשובה.

תשובה

שלום רב,
לגבי מדבקה קטנה תלוי כמה קטנה המדבקה. ואני ממליץ למי שלא יצא יד"ח הנחת תפילין בתקופה ארוכה, לקנות תפילין נוספות. תוכל לקנות מהודרות, ולתת את הישנות לגמ"ח, כך תצא יד"ח שניהם.
תפילין מעור בהמה דקה, המודבקים כשרים ולכתחילה עדיף מעור אחד.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.